Veelgestelde vragen

Wanneer start de verhuur van de woningen?

De verhuur van de Willem Dreeslaan is medio oktober 2022 van start gegaan. Schrijf u in voor één van de beschikbare woningen!

Ik ben geïnteresseerd en wil huren. Wat moet ik doen?

Check allereerst verderop in deze FAQ of u voldoet aan de gestelde huurvoorwaarden. Indien u niet voldoet aan de voorwaarden kunnen wij u helaas voor dit project niet verder van dienst zijn.

Indien u voldoet aan de voorwaarden, kiest u uw voorkeurswoningen uit. Dit doet u, door te klikken op “Inschrijven” (zodra de verhuur is gestart) in het menu. U kunt per verdieping de woningen bekijken. Klik op een woning voor meer details en voor de plattegrond. Vervolgens kunt u de woning toevoegen aan uw favorieten door te klikken op “Toevoegen aan voorkeuren”.

Start de digitale inschrijving door te klikken op de button “Inschrijven ”, vul de gevraagde gegevens in en klik op verstuur. U ontvangt een e-mail waarmee u een wachtwoord kunt aanmaken voor uw iDD account, zodat u verder kunt gaan met de inschrijving.

Vul uw persoonlijke gegevens in en geef uw identiteit op, zoals gevraagd. Vervolgens klikt u op inschrijven en vult u de overige gevraagde informatie in.

Algemene vragen

Aan de hand van de voor de woningen gestelde inkomenseis, woningvoorkeuren , beschikbaarheid, volledigheid van uw dossier, en finale check worden de woningen toegewezen aan de best passende kandidaat. Hierbij wordt rekening gehouden met de huisvestingsvergunning die van toepassing is.

De eerste toewijzingsronde zal enkele weken na de start verhuur plaatsvinden en de eerste inschrijfperiode is inmiddels verstreken. Indien u bent ingeschreven zult u periodiek vanuit het verhuurteam te horen krijgen wat de stand van zaken is en wanneer de toewijzing zal plaatsvinden. Na de eerste toewijzingsronde zullen de woningen direct bij voltooiing van dossiers op individuele basis worden toegewezen.

Ja, het voorschot van de servicekosten bedraagt circa € 50,- per maand

Naar verwachting worden de woningen begin tweede kwartaal van 2023 opgeleverd.

Gezien het momenteel nog om een bouwplaats gaat is het niet mogelijk de woning te bezichtigen.

Er is op de begane grond voor iedere woning een separate berging aanwezig.

Ja er zijn twee liften in het gebouw aanwezig.

Ja, door middel van de lift en brede gangen kunt u overal komen.

Ieder appartement beschikt over één eigen parkeerplaats op het bijbehorende parkeerterrein (eigen privéterrein).

Er zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar om deze er extra bij te huren. De kosten hiervoor bedragen €45,- per maand. Neem hiervoor even contact op met het verhuurteam.

Ieder appartement heeft op de begane grond een eigen berging waarin fietsen geparkeerd kunnen worden. Buiten op het terrein worden nabij de entree diverse fietsbeugels geplaatst die voor bezoek zijn gereserveerd.

Er is een standaard waarborgsom ter hoogte van 1 maandhuur van toepassing. In sommige gevallen zal er een extra zekerheid gevraagd worden. Bijvoorbeeld wanneer u zelfstandig ondernemer bent, of bij een tijdelijke arbeidsovereenkomst.

De huurprijs, de kosten voor de WKO-installatie en servicekosten. Tevens dient u een rekening te houden met de kosten voor een energiecontract, de kosten voor de wateraansluiting van Dunea en de gemeentebelastingen.

Nee, de huurwoningen behoren in het middenhuur segment waardoor het niet mogelijk is huurtoeslag aan te vragen.

De eigenaresse van de woningen betreft Van der Kooy Vastgoed.

LUXE WONEN AAN DE WILLEM DREESLAAN, GA NAAR HET AANBOD

Afwerking van de woningen/complex

Nee, de woningen worden voorzien van een volledig uitgeruste keuken en badkamer.

De woningen worden voorzien van een hoogwaardige witte keuken met een antraciet composiet aanrechtblad. De keuken is voorzien van een combimagnetron, koelkast, vriezer, inductie-kookplaat, afzuigkap (recirculatie) en vaatwasser van het merk Siemens of gelijkwaardig.

De badkamer en toilet worden voorzien van grootformaat witte tegels (wanden) en antraciet tegels (vloeren). De badkamer heeft een inloopdouche met draingoot, een luxe wastafel van Villeroy & Boch en een handdoekenradiator.

De wanden worden behangklaar opgeleverd. De giboblokken aan de wand kunnen zichtbaar zijn, dus het wordt aangeraden om de wanden te sausen alvorens deze te behangen.

De woning wordt kaal opgeleverd.

De woningen worden d.m.v. een WKO-installatie (warmte- en koudeopslag) voorzien van warmte en koude. Voor warm water zit bij de warmtepomp een boiler met een voorraadvat van circa 150 liter. In de gehele woning is vloerverwarming aanwezig die in een aantal kamers van de woning individueel regelbaar zijn. De woning kan in de zomer door vloerkoeling ook gekoeld worden. Dit houdt in de praktijk in dat de woningen enkele graden gekoeld kunnen worden. Voor de WKO-installatie zal een separate leveringsovereenkomst tussen de huurder en exploitant Eteck worden afgesloten.

Ja, er is glasvezel in het complex aanwezig.

Alle balkons zijn voorzien van een lichtpunt. Tevens zijn een aantal woningen met een loggia in plaats van een balkon. In de woningzoeker kunt u zien welke woningen dit zijn.

Het complex wordt zeer duurzaam gebouwd en voldoet daarmee aan de laatste duurzaamheidseisen. Door de WKO-installatie en de warmtepomp is de woning gasloos en bovendien energiezuinig. Ook zijn de woningen uitstekend geïsoleerd. Op het dak liggen zonnepanelen die gekoppeld zijn aan de algemene voorzieningen. Er zijn geen zonnepanelen gekoppeld aan de woningen.

Wat zijn de inkomensvoorwaarden om te huren?

U heeft een vast aantoonbaar bruto maandinkomen van minimaal 3,5x de maandhuur. Vakantietoeslag, eventuele 13e maand en vaste bonussen mogen hierin worden meegerekend.

Het tweede inkomen kan voor 100% worden meegerekend.

U heeft een vast aantoonbaar bruto maandinkomen van ca. 3,5 x de maandhuur. Eventuele vakantietoeslag en 10% van het eigen vermogen mag hierin worden meegerekend.

Neem contact met ons op voor een antwoord op maat.

De minimale huurperiode bedraagt 12 maanden. Na 12 maanden is de huur per hele kalendermaand opzegbaar.

Garantstelling van ouders of derden zijn helaas niet mogelijk.

Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen. Woningdelers zijn niet toegestaan.

Het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de inkomenstoets, waarbij maximaal 2 inkomens tot een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden. Ook mogen er niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan.

Tenzij aan deze eisen wordt voldaan is het voor studenten niet mogelijk een woning te huren. Er worden geen garantstellingen door derden (ouders) geaccepteerd.

Aangezien het voornamelijk middenhuur betreft, moeten we ook voldoen aan de regels van de huisvestingsvergunning van de Gemeente Zoetermeer. Dat wil zeggen dat er ook een maximaal verzamelinkomen is vastgesteld. Dit inkomen bedraagt voor éénpersoonshuishoudens € 67.669,90 per jaar en voor meerpersoonshuishoudens € 77.669,90 per jaar.

Tevens is de zelfbewoningsplicht van toepassing, huurder dient de woning zelf te bewonen en mag de woning niet onderverhuren of als 2e woning aanhuren.

Zie de website van de Gemeente Zoetermeer voor meer informatie.

De huisvestingsvergunning is van toepassing voor iedere woning met een huurprijs lager dan € 1.038,14 per maand. Voor de woningen aan de Stephensonstraat 136, 146 en 148 is de huisvestingsvergunning niet van toepassing, aangezien de huurprijs voor deze woningen boven de genoemde grens is vastgesteld.

Welke documenten heb ik nodig?

 • Kopie legitimatiebewijs (geen rijbewijs en BSN-nummer en foto onherkenbaar gemaakt)
 • Uittreksel BRP (niet ouder dan 3 maanden)
 • Verhuurdersverklaring/hypotheekhouders verklaring
 • Werkgeversverklaring (niet ouder dan 3 maanden)
 • Meest recente salarisstrook
 • Kopie bankafschrift waarop storting salaris zichtbaar is
 • Gewaarmerkt document ‘arbeidsverleden en loongegevens van het UWV’. Dit document kan alleen aangevraagd worden met een DigiD inlog.
 • Bent u net in dienst? Lever dan ook het arbeidscontract aan.
 • Toezeggingsbrief UWV in plaats van werkgeversverklaring
 • Kopie bankafschrift waarop storting uitkering zichtbaar is
 • Jaaropgave
 • Jaaropgave van AOW en indien van toepassing pensioen
 • Kopie bankafschrift waarop storting van AOW en indien van toepassing pensioen zichtbaar is
 • Recent uittreksel Kamer van Koophandel (niet ouder dan 3 maanden)
 • Jaarcijfers van afgelopen 2 jaar (voorafgaand aan ondertekening huurovereenkomst) opgemaakt door accountant/administratiekantoor
 • Prognose van het aankomende jaar
 • Echtscheidingsconvenant
 • Overzicht eigen vermogen
 • In geval van verkoop van de huidige woning: de (voorlopige) koopakte + overzicht resterende hypotheek
 • In geval van aanhouden van huidige koopwoning: een overzicht van de hypotheeklasten van de afgelopen 6 maanden